Αφροδίτη

Στην κλασική μυθολογία, η Αφροδίτη, γνωστή στους Ρωμαίους ως Venus, ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Ήταν η ερωμένη του Άδωνη (και άλλων), η αδιάκοπη συνοδός του φτερωτού θεού Έρωτα, καθώς και η άπιστη σύζυγος του θεού Ήφαιστου, ο οποίος την έπιασε στο κρεβάτι με τον αγαπημένο της εραστή, τον Άρη, τον θεό του πολέμου.

Άγγελος Πέτσιος

Άγγελος Πέτσιος 

Αστρολόγος- Αρχισυντάκτης


Οι αστρολόγοι συνδέουν την Αφροδίτη με την αγάπη, το φλερτ, τη σαγήνη, την ομορφιά, την τέχνη, την πολυτέλεια, την αρμονία και την ηδονή. Η Αφροδίτη κυβερνά τη δύναμη της έλξης, σεξουαλικής και μη. Αντιπροσωπεύει επίσης τις αξίες μας, το χρήμα και τα αποκτήματα.

Δείχνει την ικανότητά μας να συνδεθούμε με άλλους ανθρώπους, πόσο επιθυμητό είναι για εμάς να ενσωματώσουμε κάτι που συναντούμε έξω από εμάς - είτε αυτό είναι ένα άλλο άτομο, είτε φαγητό, είτε εμπειρία κ.λπ.

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την επιθυμία να προσελκύσουμε αυτό που μας αρέσει (σεξουαλική έλξη). Μέσα από αυτήν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς ερωτευόμαστε και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε τα αισθήματά μας. Δείχνει αν τείνουμε να είμαστε ρομαντικοί και τρυφεροί προς τους συντρόφους μας.

Επιπλέον, η Αφροδίτη φανερώνει αν κάποιος έχει καλλιτεχνικές κλίσεις και παρορμήσεις. Αποτυπώνει το προσωπικό μας γούστο και αισθητική.

Στον αστρολογικό χάρτη, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την Αξιολόγηση. Αφού το παιδί έχει δημιουργήσει συνδέσεις με τον εξωτερικό κόσμο, πρέπει να μάθει να αξιολογεί την επιθυμητότητα όσων συναντά: αν αγγίξει ένα καυτό σίδερο, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να αποφύγει αυτό το αντικείμενο ή τουλάχιστον να το χειριστεί με διαφορετικό βαθμό σεβασμού! Πιθανότατα, το παιδί θα θεωρήσει το σίδερο ως «κακό» και θα το απορρίψει: μια υποκειμενική κρίση, ασφαλώς, αλλά από τις απαραίτητες για την επιβίωση. Έτσι, η Αφροδίτη συμβολίζει εκείνο που υποκειμενικά θεωρούμε «καλό» ή «κακό», ως επιθυμητό ή ανεπιθύμητο.

Η Αφροδίτη εκφράζει την επιθυμία να ζούμε σε αρμονία με τους άλλους. Καθώς η Αφροδίτη «προσελκύει» με σκοπό την «ενσωμάτωση» νέων στοιχείων στη ζωή μας, συχνά θα προσπαθήσει να «εναρμονίσει» ακόμη και απειλητικά στοιχεία. Μια πιθανή εξήγηση γι' αυτό είναι ότι η Αφροδίτη, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα προσπαθήσει να «ενσωματώσει» υπερβολικά πολλά, και έτσι η προσπάθεια να «εναρμονίσει» μπορεί να εκληφθεί ως ένας μηχανισμός επιβίωσης, που ενεργοποιείται όταν τα απειλητικά στοιχεία δεν έχουν υποβληθεί σε διαδικασία φιλτραρίσματος πριν την ενσωμάτωσή τους.

Ως «θηλυκός» πλανήτης, η Αφροδίτη αγαπά τις αισθησιακές απολαύσεις και τις ευχάριστες στιγμές. Παραδόξως, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει και τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα χρήματα. Στο πλαίσιο της αστρολογίας, η σχέση της Αφροδίτης με τα οικονομικά δεν είναι απλώς μια πρακτική διαχείριση, αλλά εμπεριέχει και την αισθητική διάσταση της αξίας: πώς αξιολογούμε την αξία των πραγμάτων και πώς επιδιώκουμε να τα αποκτήσουμε.

Από την οπτική της Γης, η Αφροδίτη δεν μπορεί ποτέ να απομακρυνθεί περισσότερο από 48 μοίρες από τον Ήλιο. Αυτό μεταφράζεται σε μέγιστη απόσταση δύο ζωδίων μεταξύ της Αφροδίτης και του Ήλιου στον γενέθλιο χάρτη. Αυτή η εγγύτητα υποδηλώνει ότι η Αφροδίτη είναι πάντα σε στενή σχέση με το κέντρο της ζωής μας, τον Ήλιο, συμβολίζοντας έτσι τη στενή σύνδεση της αγάπης, της ομορφιάς και της επιθυμίας με τον πυρήνα της ύπαρξής μας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ